Η Ελλάδα και η Ιταλία είναι δύο χώρες με πολλά κοινά στοιχεία τόσο σε οικονομικό όσο σε πολιτιστικό και κοινωνικό επίπεδο. Στο πέρασμα των χρόνων έχουν καταφέρει να αναπτύξουν και να διατηρήσουν αναλλοίωτη  μια ιδιαίτερη φιλική σχέση, γεγονός που εδραιώνει τη συνεργασία καθώς και τις οικονομικές και εμπορικές δραστηριότητές μας.


Ο τουρισμός είναι ένας από τους στρατηγικούς πυλώνες της Ελληνικής Οικονομίας. Μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης το 2011 κατεγράφησαν 16 εκατ. 427 χιλ. αφίξεις ξένων επισκεπτών. Τα φετινά μέχρι στιγμής στοιχεία, παρά τα όσα έχουν επέλθει στην ελληνική οικονομία επιβεβαιώνουν σε γενικές γραμμές αυτή την τάση.

Η χώρα μας αποτελεί βασικό τουριστικό προορισμό των Ιταλών και κατέχει τη δεύτερη θέση μετά την Ισπανία, στις προτιμήσεις των Ιταλών που επιλέγουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό. Από το 2005 και μέχρι το 2011 επισκέπτονται την Ελλάδα σε ετήσια βάση, κατά μέσο όρο, 1 εκατ. 64 χιλ. Ιταλοί τουρίστες. Τα δεδομένα αυτά σε συνδυασμό με τη μοναδικότητα του τουριστικού  προϊόντος που έχουμε, μπορούν να γίνουν το εφαλτήριο ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Συγκεκριμένα για την Κάλυμνο, οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προσφέρει το νησί (αναρρίχηση, καταδύσεις) προσελκύουν μεγάλο αριθμό Ιταλών επισκεπτών καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Για το λόγο αυτό θεωρείται πλέον απαραίτητη η γνώση της ιταλικής γλώσσας από τους επαγγελματίες τουρισμού.

Το Κέντρο Ιταλικής γλώσσας ΠΡΙΣΜΑ έρχεται να καλύψει τις ανάγκες κατάρτισης του τουριστικού κλάδου στον συγκεκριμένο τομέα οργανώνοντας ειδικά ταχύρυθμα τμήματα για επαγγελματίες τουρισμού (ξενοδόχους, ιδιοκτήτες καταλυμάτων, εστιάτορες, σερβιτόρους) αρχαρίων και μη. Η ιταλική γλώσσα διδάσκεται ταυτόχρονα με την τουριστική ορολογία, προσφέροντας έτσι στους ενδιαφερόμενους τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν στα ιταλικά άμεσα και αποτελεσματικά στις καθημερινές τους επαφές με Ιταλούς τουρίστες.


 Έναρξη καθ'όλη τη διάρκεια του έτους

Ολιγομελή τμήματα ή ιδιαίτερα μαθήματα

Δυνατότητα μαθημάτων και από απόσταση (e learning)

Έκπτωση 15% στα δίδακτρα σε περίπτωση 2 ατόμων που εγγράφονται μαζί και παρακολουθούν το ίδιο τμήμα

 

 

Crea un sito Web gratuito con Yola